A téli gumik világában.

Bár hazánkban törvényileg nem kötelező ám mégis nagyon hasznos és ajánlott dolog alkalmazni téli gumit autónkon abban az esetben, ha zord időjárásban is használni szeretnénk ahelyett, hogy állandó karosszéria szervizelést kellene finanszíroznunk. Ha külföldre készülünk utazni Európa határain belül szélsőséges időjárásban, akkor mindenképp szükséges felszerelnünk autónkat téligumikkal hisz több oroszában szigorított törvény illetve határozat van arra, hogy kötelező télen csúszós időben alkalmazni. Ezek az országok például Ausztria Szerbia Románia illetve Balti országok.

téli gumik téli gumi téli gumi webáruház Kisteherautó bérlés  Ford  Suzuki chiptuning  Szőnyegtisztítás  menedzserszűrés

Most pedig térjünk rá a téligumi és a nyári gumi különbségeire. Talán az egyik legszembe tűnőbb különbség a gumik felülete hisz a téligumi sűrűbben barázdált, mikrobarázdák is találhatóak rajta illetve mélyebbek az árkok, mint a nyárigumin. A mély árok a víz hatékony elvezetésében van segítségünkre, tehát nem csak felfagyott illetve havas úton biztonságosabb, hanem akár esőzésben is. A tapadásban pedig a mikrobarázdák javítják a helyzetet. A téligumikat puhább anyagból készítik, hogy minél kisseb hőmérsékleten is megfelelően tapadjanak, emiatt nem használhatóak nyáron nagy melegben. Szakemberek szerint 7celsius foknál feljebb már nyári illetve 4 évszakos gumi használata ajánlott.

Eddig egész egyszerűnek tűnik a dolog a téli gumik kapcsán. De ahogy minden más úgy ez is képes bonyolulttá válni, ha az embernek döntenie kell.  Ez fent áll a téligumik terén is hisz itt is bőven van választék. A legtöbb gumival foglalkozó cég gyárt téligumit és mind saját termékét tünteti fel a legjobbnak járó címmel, így könnyen beleeshetünk a bőség zavarába.

A különböző cégek téli gumijak között mindig feltüntetnek különbséget ám ezeknek vagy csak valami féle hiedelem az alapja, vagy valóban van némi különbség, ám abszolút jelentéktelen, így hát még senkinek nem sikerült ezeket számba vetőlegesen feljegyezni így a téma ezen, részével mi sem foglalkozunk. Természetesen ajánlatos az interneten különböző téligumi teszteknek utána nézni, hogy esetlegesen mi az, ami nagyobb arányban bevált illetve mi az, amit a legtöbb szakember ajánl, ez azért is fontos, mert nem mindegy a téligumik között sem hogy milyen gumit használunk különböző terepviszonyokon, illetve mekkora a gördülési ellenállás és a féktávolság. Ezekre mind rendkívül fontos oda figyelnünk.

Az ilyen tesztek során olykor-olykor megdöbbentő adatokat és különbségeket vehetünk észre. Néhány gyártó terméke között akkora eltérések vannak, melyekre az ember nem gondolna. Természetesen itt is belefuthatunk abba az esetbe, hogy nem biztos, hogy a drágább bizonyul jobbnak. Így hát nem a legjobb dolog, ha feltétlenül a reklámoknak hiszünk. A legjobb, ha mi saját magunk utána járunk saját igényeinknek és pénztárcánknak megfelelő termék után.  És végezetül ne feledkezzünk meg a leg elgondolkodtatóbb és az egyik legfontosabb szempontról. Ne felejtsük el számba venni, hogy télen minden autónál a legnagyobb problémát a fékezés jelenti.

Kisteherautó bérlés, Ford, Suzuki chiptuning, Szőnyegtisztítás, menedzserszűrés

Kisteherautó bérlés, Ford, Suzuki chiptuning, Szőnyegtisztítás, menedzserszűrés

teherautó bérlés Budapest teherautó bérlés budapest ford chiptuning kisteherautó bérlés, lakberendezés suzuki chiptuning onlinemarketing101 fogorvos menedzserszűrés, szőnyegtisztítás fűtésszerelés Budapesti teherautó bérlés Kisteherautó bérlés, Ford, Suzuki chiptuning, Szőnyegtisztítás, menedzserszűrés